Sastojci:
– 1 veća konzerva tunjevine
– 200 g mariniranih šampinjona
– 400 g krompira
– 2 veće šargarepe
– 1/2 manjeg karfiola
– 100 g graška
– 100 g kiselih krastavaca
– 2 kašike soka od limuna
– 2 kašike soja sosa
– 200 g majoneza
– 1 dl pavlake
– mešavina začina, so
Priprema
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti, oguliti i iseći na kockice.
2. Posebno obariti očišćenu šargarepu, karfiol i grašak. Ocediti povrće od suvišne tečnosti te šargarepu iseći na kockice, a karfiol na manje komade.
3. Marinirane šampinjone iseći na listove, a kisele krastavce na kockice.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti majonez, pavlaku, soja sos, sok od limuna i začine po ukusu pa dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.
5. Sjediniti krompir, šargarepu, karfiol, grašak, šampinjone i kisele krastavce. Dodati oceđenu tunjevinu, preliv od majoneza i polako promešati varjačom.
D.S.