Sastojci:
400 g očišćenih lignji
400 g krompira
2 glavice crvenog luka
1 veza blitve
100 g zelenih maslina
2 kašike maslinovog ulja
150 g majoneza
150 g pavlake
mešavina začina
1 limun
2 jajeta
Priprema:
1. Lignje iseći na kolutove, a krake ostaviti u komadu. Zatim sve propržiti na maslinovom ulju da porumeni.
2. Krompir obariti zajedno sa ljuskom pa ga ostaviti da se ohladi. Oguliti ga i iseći na kocke.
3. Blitvu očistiti i preliti ključalom vodom, a zatim je ocediti od suvišne tečnosti. Iseći je na trake. Jaja obariti i izrendati na krupno rende. Crveni luk iseći na rebarca, a masline na kockice.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti lignje, krompir, masline, crveni luk, jaja i blitvu. Posebno umutiti majonez, pavlaku, sok od limuna i začine po ukusu. Preliti preko seckanih sastojaka i polako promešati varjačom. Gotovu salatu ostaviti da se pre služenja dobro ohladi u frižideru.