Sastojci:
– 1 karfiol srednje veličine
– 150g šeri paradajza
– 100g graška šećerca iz konzerve
– 100g kukuruza šećerca iz konzerve
– 2 dl biljne pavlake
– 100g majoneza
– 100g pečenice
– vegeta, so
za pohovanje
– 4 jajeta
– 100g brašna
– 150 g prezli
– 2 dl ulja
Priprema
1. Karfiol očistiti, iskidati na manje cvetove, te ga obariti u slanoj vodi. Šeri paradajz iseći na polovine, a pečenicu na trake.
2. Obaren karfiol procediti, uvaljati ga u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu, pa pržiti u dubokoj masnoći dok ne porumeni.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti pohovan karfiol, šeri paradajz, grašak, kukuruz i pečenicu, te preliti mešavinom biljne pavlake i majoneza. Pripremljene sastojke izmešati i začiniti po ukusu.