Sastojci:
2 konzerve tunjevine
3 šargarepe
150 g celera
4 krompira srednje veličine
6 kiselih krastavaca
100 g zelenih maslina
400 g posnog majoneza
1 veza mirođije
2 kašike soka od limuna
mešavina začina
Priprema:
1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće ili koristiti tunjevinu u slanom rastvoru.
2. Šargarepu, celer i krompir oguliti pa obariti u slanoj vodi.
3. Kisele krastavce i zelene masline iseći na kockice.
4. Mirođiju sitno iseckati pa sjediniti sa majonezom i sokom od limuna te dodati začine po ukusu.
5. U ovalnu vatrostalnu posudu rasporediti sloj tunjevine i premazati je sa malo smese od majoneza.
6. Preko majoneza izrendati jedan krompir, šargarepu i 50 g celera te premazati majonezom.
7. Posuti sa malo kiselih krastavaca i maslina te opet naneti majonez.
8. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Salatu ostaviti u frižideru da se dobro ohladi pre serviranja.