Sastojci:
– 150 g tunjevine iz konzerve
– 4 šargarepe
– 3 veća krompira
– 6 kiselih krastavaca
– 200 g majoneza
– 1 dl pavlake
– 100 g crnih maslina bez koštice
– 1/2 veze peršuna
– mešavina začina, biber, so
Priprema
1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće. Šargarepu i krompir očistiti, obariti u slanoj vodi, a potom ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
2. Šargarepu, krompir i kisele krastavce izrendati na krupno rende, peršun što sitnije iseckati, a masline iseći na kolutove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti tunjevinu, šargarepu, krompir, kisele krastavce, masline i peršun. Dodati majonez i pavlaku, pa dobro izmešati i začiniti po ukusu. Pripremljenu salatu ostaviti u frižider da se ohladi.