Sastojci:
– 100g presovanih štapića račića
– 350g krompira
– 70g kukuruza iz konzerve
– 150g kačkavalja
– 150g kiselih krastavaca
– 4 jajeta
– 2dcl pavlake
– 1 praziluk
– 200g majoneza
– 1/2 limuna
– 4 kašike ulja
– mešavina začina, biber
Priprema:
Presovane štapiće račića propržiti na malo ulja da porumene sa obe strane. Zatim ih ostaviti da se ohlade pa iseći na manje komade. Krompir obariti u ljusci a potom oljuštiti i izrendati na krupno rende. Jaja takođe obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende. Praziluk i kisele krastavce iseći na kockice, kačkavalj izrendati na krupno rende. Posebno umutiti pavlaku, majonez i sok od limuna. U odgovarajućoj posudi sjediniti račiće, kukuruz, jaja, kačkavalj, krompir i praziluk. Preliti smesom od majoneza, dodati začine po ukusu i polako promešati.