Sastojci:
– 150 g integralnog pirinča
– 4 jajeta
– 100 g kukuruza šećerca
– 1 manji praziluk
– 300 g presovanih štapića bele ribe
– 200 g svežeg krastavca
– prstohvat belog luka u prahu
– 200 g majoneza
– 2 dl pavlake
– 1 kašika seckanog peršuna
– so
Priprema
1. Integralni pirinač obariti pa ocediti od suvišne tečnosti. Kukuruz šećerac takođe obariti u slanoj vodi i ocediti.
2. Presovane štapiće bele ribe kratko probariti u ključaloj vodi. Zatim ih ocediti, ostaviti da se ohlade i iseći na kolutove.
3. Jaja obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
4. Krastavac i praziluk iseći na kockice.
5. Posebno umutiti majonez, pavlaku, beli luk u prahu, peršun i začine po ukusu.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti integralni pirinač, jaja, kukuruz šećerac, praziluk, krastavce i štapiće bele ribe. Preliti pripremljenom smesom od majoneza i polako promešati varjačom.
D.S.