Sastojci:
500 g surimi štapića
4 tvrdo kuvana jajeta
300 g kuvanog graška
200 g kukuruza šećerca
½ struka praziluka
1 limun (sok)
300 g kisele pavlake
200 g majoneza
so, biber
mirođija
Priprema:
1. U kipuću vodu dodati surimi štapiće. Kratko bariti pa procediti i ostaviti da se ohlade.
2. Za to vreme sitno iseckati jaja, praziluk i mirođiju. Nekoliko ohlađenih štapića ostaviti za dekoraciju a ostatak usitniti.
3. U dubljoj posudi pomešati kiselu pavlaku i majonez. Dodati grašak, šećerac, praziluk, mirođiju, sok od limuna, jaja i surimi štapiće. Sve dobro promešati i začiniti prema ukusu.
4. Pokriti i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
5. Ohlađenu salatu preručiti na širi tanjir, izdubiti sredinu i formirati prsten.
6. Bogato posuti grančicama mirođije, posuti kukuruzom i dekorisati surimi štapićima tako da se dobiju forme upaljenih svećica.