Sastojci:
– 150 g mariniranih šampinjona
– 200 g tarane
– 250 g pilećeg belog mesa
– 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
– 1 praziluk
– 50 g kikirikija
– 2 dl neutralne pavlake
– 50 g majoneza
– mešavina začina, so, kari, biber
Priprema
1. Taranu obariti u slanoj vodi, procediti je i ostaviti da se ohladi. Pileće belo meso takođe obariti, a potom ga iseći na kocke i ostaviti da se prohladi.
2. Šampinjone iseći na listove, praziluk na kockice, a kikiriki krupno samleti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti taranu, šampinjone, piletinu, praziluk, kukuruz šećerac i kikiriki. Dodati kari i ostale začine po ukusu, preliti mešavinom neutralne pavlake i majoneza pa dobro izmešati.
4. Pripremljenu salatu ostaviti da se ohladi.