Sastojci:
– 2 jajeta
– 3 paradajza
– 1 glavica crvenog luka
– 2 konzerve tunjevine
– 4 kisela krastavca
– 1,5 dl biljne pavlake
– 100 g majoneza
– 300 g spiralne testenine
– 1 kašika ulja
– mešavina začina, so, biber
Priprema
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, a zatim je procediti, poprskati uljem da se ne slepi, te ostaviti da se ohladi. Jaja takođe obariti.
2. Paradajz iseći na kockice, krastavce na štapiće, a luk na rebarca. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro je ocediti od suvišnog ulja.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarenu testeninu, tunjevinu, krastavce, paradajz i luk, pa preliti mešavinom biljne pavlake i majoneza te začiniti po ukusu.
4. Obarena jaja iseći uzdužno na kriške i njima dekorisati pripremljenu salatu.