Priprema:
Kore:
1. Umutiti žumanca sa 120 g šećera, dodati malo mlake vode i kuvati na pari dok se ne zgusnu. Skinuti sa pare i ostaviti da se ohlade.
2. U ohlađen krem dodati koru od limuna i umešati brašno.
3. Ulupati belanca sa 40 g šećera i sjediniti sa pripremljenom smesom. Lagano promešati i podeliti na dva dela. U jedan deo staviti otopljenu čokoladu.
4. Pripremiti okrugli kalup i jedan pravougaoni pleh, oba obložena papirom za pečenje.
5. Napuniti dresing džak žutom smesom i u okruglom kalupu formirati spiralni oblik. Preostalom žutom smesom na pravougaonom plehu formirati pruge.
6. Potom dresing džak napuniti smesom od čokolade, pa ponoviti postupak kao sa žutom smesom.
7. I jednu i drugu koricu peći na 200 °C 8-10 minuta.
8. Kalup u kojem je ispečen okrugli deo, sa unutrašnje strane obložiti gotovim pravougaonim delom.
Fil I:
1. Umutiti žumanca sa medom, te dodati 100 ml šampanjca, te kuvati na pari dok se ne dobije gusta pena.
2. Potom dodati želatin i koru od limuna i ostaviti da se ohladi, te umešati preostali šampanjac.
3. Belanca ulupati sa kašikom šećera u čvrst sneg.
4. Slatku pavlaku izmiksati sa kašikom šećera. Spojiti obe smese sa prethodnim kremom. Sve lepo sjediniti.
5. Sipati smesu u obložen pripremljen kalup i staviti u zamrzivač na 20 minuta.
6. Za to vreme zagrejati 100 ml likera po želji i dodati želatin. Sipati preostali liker i preliti tortu. Staviti u frižider da se stegne. Dekorisati po želji.