Start Restoranski vodič Sandra Valterović: Nisam neki ljubitelj kuvanja

Sandra Valterović: Nisam neki ljubitelj kuvanja

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Mlada pevačica Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, otkriva koliko vremena provodi u kuhinji, kao i to u kojim prestoničkim restoranima je možete sresti. Sandra vam je preporučila vam neke specijalitete, saznajte koje!

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Iskrena da budem nisam neki ljubitelj kuvanja, više volim kada meni spremaju, ali za voljenu osobu nista mi nije teško.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
Na detinjstvo me podseća spanać, a bila sam, izbirljiva i nisam volela sve da jedem.

Omiljeni restoran, preporuka
frensh1maderaIma dosta restorana, a izdvojila bih “Fransh”,”Madera” to su jedna od mnogo brojnih mesta gde idem da ručam ili večeram..

Kad si u inostranstvu, šta jedeš?
Ja sam malo probirljiva što se tiče hrane, ostalo mi je to od malena , tako da kada sam u inostranstvu to su uglavnom kineski ili italijanski restorani. Uglavnom biram neke specijalitete s piletinom.

Da li vodiš računa o ishrani?
Ne, uopšte ne vodim računa o ishrani, mada ću uskoro početi.

Slani ili slatki specijaliteti?
Definitivno su to slatki specijaliteti.

Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
Da, nećete verovati, ali sir ne volim ni u jednom obliku.

Podeli sa nama omiljeni recept
Piletina s kikirikijem i indijskim orahom
Sastojci: 500gr pilećeg filea, jedan struk praziluka, 200gr sampinjona, 2 šargarepe, jedan manji kupus, velika kašika meda, 1 kašičića gustina, 100ml paradajz pelata, 1 kašičica balzamiko sirćeta, 100ml soja sosa, 100gr slanog prženog kikirikija, 50gr indijskog oraha.

Priprema
Piletinu iseckati na kockice, začiniti i ispržitti je na tiganju sa malo masnoće, a onda je staviti sa strane. U tom istom tiganju (voku) dinstati povrće koje smo prethodno iseckali na trake. Zatim dodamo ispečenu piletinu, soja sos, sirće, paradajz pelat koga smo pomešali sa gustinom, a zatim i med. Gotovo jelo pospite kikirikijem i indijskim orahom.