Start Restoranski vodič Sanja Dimitrijević: Volim jaku i začinjenu hranu!

Sanja Dimitrijević: Volim jaku i začinjenu hranu!

MG_3295
Mlada, uspešna i atraktivna pevačica, Sanja Dimitrijević, svoju popularnost je stekla zahvaljujući šouu “Prvi glas Srbije”. Trenutno promoviše svoj novi singl “La fijesta” koji je za nju uradio grčki autor Jorgos Sabanis sa kojim planira uspešnu buduću saradnju. Za sebe kaže da je veliki obožavalac hrane i da je ona jedna od njenih omiljenih tema za razgovor. Njeni roditelji su poreklom sa Kosova gde je prava sramota za ženu da ne zna da kuva. Tako je Sanja još kao dete počela da uči i da sprema kosovske specijalitete.
“Kod mene u porodici svi imamo dara za kuvanje, ali na žalost nemamo svi isti ukus pa se uglavnom oko ljutine jela ubeđujemo, koliko treba ili ne treba da bude ljuto neko jelo. Inače, volim začinjenu hranu i najzanimljivije mi je kada sa malo sastojaka iz frižidera , i uz malo kreativnosti, ipak uspem da napravim nešto ukusno.
Iako Sanja voli da kuva, za sebe i svoje najmilije, isto tako voli i da uživa u bogatoj ponudi poznatih beogradskih restorana. Kada su izlasci u pitanju, Sanja i njene drugarice će se pre opredeliti za neki restoran nego za neki klub ili popularni splav.
“Ima dosta restorana u Beogradu koje volim i često posećujem. Najomiljeniji su mi Voulez-Vous i restoran Zaplet. U restoranu Voulez-Vous još nisam naručila nešto, a da mi se nije dopalo. Imaju mnogo dobre dezerte za koje uvek ostavim malo mesta, jedan od omiljenih slatkiša koje tamo jedem je fenomenalni čokoladni sufle”, priča Sanja.
31

35

47

50

“U Zapletu sam dosta toga probala, ali su mi predjela najomiljenija. Moj izbor, kada su predjela u pitanju su pržene šljive obavijene slaninom. Za večerom najčešće pijem belo vino, ali ako je neka lakša hrana u pitanju, volim da popijem neki koktel, kao na primer Martini, ili Mojito”, otkrila je pevačica.
restoran_zaplet_beograd_3

zaplet

zaplet1

Često putuje, a kao mala je živela u Londonu tako da je zavolela i čuveni londonski doručak. “Kad god sam u Americi ili u Londonu, najviše se radujem njihovom doručku. U Americi uvek naručujem jaja Benedikt, ili vafls sa svežim voćem. U Engleskoj je taj doručk malo drugačiji, uglavnom je to crveni slatki pasulj, viršle, jaja na oko i pržena slanina“, završava Sanja.

Tekst: Jasmina Jovičić, Life Content