Sara Trajanović je rođena 1991. godine u Beogradu i već nekoliko godina se uspešno bavi manekenstvom. U svom rodnom gradu je bila prva pratilja na izboru za Miss Beograda, ušla je u top 10 na izboru za Miss Srbije i Miss fotogeničnosti, kao i u top 15 na izboru za Miss Intercontinental, na kome su učestvovale devojke iz 60 zemalja. Manekenka je ostvarila i aranžmane širom sveta, radila je u Dubaiju, Bejrutu i Istanbulu. Svojim ulaskom na “Framu 5”, digla je veliku prašinu u medijima i to zahvaljujući svojim navodnim vezama sa nekim od muškuh učesnika rijalitija. Nakon izlaska sa imanja Lisović, Sara nastavlja da puni stranice žute štampe, a često je možemo videti u najekskluzivnijim lokalima u prestonici dok ona i dalje vlada modnim pistama. Za sebe kaže da voli da kuva i to uglavnom one specijalitete koje i sama voli da jede.
Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Da, kuvam, ali ne sva jela. Obično su to jela koja volim da jedem, kao što su razne paste, riba, meso, musaka, pite i slično.
Da li si kao mala bila izbirljiva i koja hrana te podseća na detinjstvo?
Kao mala sam bila izbirljiva, ako se to tako može nazvati. Tačnije, nisam volela uopšte da jedem, ali oduvek sam volela stari sir i povrće.
Kad si u svom rodnom gradu, koje restorane posećuješ?
Nemam jedan omiljeni restoran. Kad se uželim roštilja i dobre čorbice odem u “3 šešira” u kome je uvek prijatna atmosfera, a naročito kada je lepo vreme volim da sedim u bašti sa prijateljima i uživam dok nam tamburaši sviraju na uvce. U poslednje vreme, iskreno ne preferiram meso, piletinu odavno ne jedem.. Najviše volim ribu, salate, a kada se uželim mesa tu je moj omiljeni biftek.
Koje restorane posećuješ i šta uglavnom jedeš kad si u inostranstvu?
Kad sam u inostranstvu, Istanbul je moj omiljeni grad u kome volim da jedem. Najradije posećujem riblji restoran Giritli, kao i mnoge druge restorane na obali Bosfora.
Da li vodiš računa o ishrani?
Iskreno, nije baš da vodim računa. Ponekad, ako sam u žurbi pojedem brzu hranu, koja je nezdrava. Ali oduvek sam jela često, a pomalo, tako da mi je linija uvek ista. Od malena ne jedem hleb, jednostavno nemam tu naviku, tako da je i to pripomoglo ovakvoj liniji.
Omiljena kuhinja.
Najviše uživam u našoj, tadicionalnoj srpskoj kuhinji, a volim i kinesku i tursku hranu.
Omiljeni recept za kraj.
Trikolori torta
Sastojci:
– crne čokolade “najlepše želje” od 60% kakaa
– mlečne čokolade “najlepše želje”
– bele “milka” čokolade
– kupovna puslica kora
– slatke pavlake
– želatin
Uputstvo za pripremu:
U okrugli kalup, kojem se skida obruč, staviti na dno puslica koru, isečenu po obimu, odnosno veličini kalupa, 600 ml slatke pavlake čvrsto umutiti i ostaviti u frižider da odstoji.
Prvi sloj – 200 g crne čokolade (60% kakao) istopiti uz neprestano mešanje, u 200 ml tečne slatke pavlake. U vruće (nikako vrelo) umešati 1/2 želatina, prethodno istopljenog sa malo hladne vode. Sjediniti sa trećinom umućene slatke pavlake. Dobro izmešati masu i izliti u kalup preko puslica kore. Tako izliveno ostaviti 30 min. u zamrzivaču.
Drugi sloj – 200 g mlečne čokolade istopiti uz neprestano mešanje, u 200 ml tečne slatke pavlake. U vruće (nikako vrelo) umešati 1/2 želatina, prethodno istopljenog sa malo hladne vode. Sjediniti sa trećinom umućene slatke pavlake. Preliti preko stegnutog crnog sloja. Staviti ponovo u zamrzivač na 30 min.
Treći sloj – 200 grama bele čokolade istopiti uz neprestano mešanje, u 200 ml tečne slatke pavlake. U vruće (nikako vrelo) umešati 1/2 želatina, prethodno istopljenog sa malo hladne vode. Sjediniti sa trećinom umućene slatke pavlake. Preliti preko stegnutog mlečnog sloja i ponovo staviti u zamrzivač na još 30 min.
Prijatno!
Autor: Jasmina Jovičić, Life Content
Foto: Life Content