Sastojci:
350 g čipkaste testenine
5 smokvi
50 g graška
2 kašike seckanog oraha
perešunovo lišće po ukusu
rukola
100 g gorgonzole
Za preliv:
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašicica meda
200 g cezar preliva
so, biber
Priprema:
1. Testeninu skuvati na uobičajen način, ocediti i staviti u činiju.
2. Posebno skuvati grašak dok ne omekša.
3. Smokve iseći na kriške, gorgonzolu na kocke, a peršun sitno iseckati.
4. Sve dodati testenini i lagano promešati.
5. Posebno pomešati maslinovo ulje, jabukovo sirće, med i cezar preliv. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Rukolu posuti preko salate, a zatim sipati pripremljen preliv.
7. Odozgo posuti orasima.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net