Start Dijamant kuvarica Šarena Mančmelou torta

    Šarena Mančmelou torta

    manc-maloSastojci:
    za koru
    – 20 belanaca
    – 40 kašika šećera
    – 4 kašike sirćeta Dijamant
    – 6 kašika griza
    – 10 kašika mlevenih oraha
    – 4 kašike prezle
    – 2 kašike brašna
    za fil
    – 20 žumanaca
    – 20 kašika šećera
    – 3 margarina Dijamant
    – 200g šećera u prahu
    – 300g šlaga
    – 300g mlevene Plazme
    – 150g čokolade
    – 4 kutije Mančmeloua
    – 200g šlaga
    – hladna kisela voda za šlag

    Priprema
    Kora 1: 5 belanaca, 10 kašika šećera, 1 kašika sirćeta Dijamant i 3 kašike griza umutiti s tim što prvo umutite blanca, dodate šećer, nastaviti mutiti i na kraju dodati sirće i griz. Ispeći koru na nižoj temperaturi od oko 170 stepeni do zlatno rumene boje. Istim postupkom ispeći još jednu koru. Tepsije u kojoj pečete kore nek su vam srednje veličine (oko 28 cm). I obavezno tepsiju premazati Dijamant uljem i malo posuti brašnom.
    Kora 2: 5 belanaca, 10 kašika šećera, 1 kašika sirćeta Dijamant, 5 kašika mlevenih oraha, 2 kašike prezle i 1 kašika brašna. Pripremiti i ispeci kao i koru br. 1. u istom kalupu.
    Fil: 20 žumanaca i 20 kašika šećera skuvati na pari. U hladnu smesu umućene margarine sa šećerom u prahu, zatim dodati 300g umućenog šlaga i mlevenu Plazmu. Podeliti na dva dela i u jedan dodati istopljenu čokoladu.
    Redosled slaganja torte: kora 2 – braon fil, kora 1 – žuti fil, poređati Mančmelou, pa žuti fil – kora 1, braon fil – kora 2. Ukrasiti tortu šlagom, ostaviti nekoliko sati u frižideru (najbolje bi bilo da prenoći), iseći je na parčad i poslužite uz neki hladan napitak.
    Prijatno!

    Recept Vedrane Grbić iz Nakova