Pripremа:
1. U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa kašikom šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme mikserom umutiti jaja, postepeno dodajući ulje i na kraju nadošli kvasac.
3. Smesu podeliti na dva dela, a u jedan deo umešati kakao.
4. Brašno takođe podeliti na dva dela: jedan umešati u braon, a drugi u svetlu smesu. Zamesiti glatko i mekano testo.
5. Svaki deo testa podeliti na dve jufke, a zatim na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom rastanjiti belu, pa preko nje crnu jufku u veći krug. Još malo rasklagijati da bi se crni i beli deo slepili.
6. Krug iseći na 12 trouglova, pa ih uviti u kiflice.
7. Ponoviti postupak sa preostalim jufkama.
8. Kiflice ređati u pleh obložen pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 min.
9. Za to vreme skuvati sirup: ušpinovati šećer sa vanil-šećerom i vodom, a kada se zgusne, ostaviti da se ohladi.
10. Pečene kiflice potapati u sirup.