Sastojci:
– 1 kg pilećeg belog mesa
– 8 listova salame po želji
– 1 kašika senfa
– 250 g mešavine povrća (za rusku salatu)
– 4 kašike pavlake
– 2 barena jajeta
– 100 g rendanog sira
– 50 g rendanog dimljenog sira
– 8 dugačkih tračica slanine
– soli, bibera i mešavine suvog biljnog začina po ukusu
Priprema
1. Mešavinu povrća kratko obariti u slanoj vodi, procediti, pa ostaviti da se ohladi.
2. Za to vreme iseći meso na tanke šnicle, začiniti ga, pa preko celofana izlupati tučkom za meso.
3. Šnicle poređati na pek-papir pa ih premazati senfom.
4. Zatim poređati salamu i premazati pavlakom.
5. Poređati skuvano povrće, narendati barena jaja, trapist i dimljeni sir, pa polako uviti u rolat.
Finalni postupak:
1. Rolat obložiti slaninom, uviti ga u pek-papir, pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C 30-40 minuta. Ohlađen rolat iseći na šnite i poslužiti.
Uživajte!
D.S.