Sastojci:
Za koru:
– 4 jajeta
– 4 kašike šećera
– 3 kašike brašna
– 3 kašike mlevenih oraha
– 1/2 kašike kakaoa
Za fil:
– 300 g malina
– 200 g šećera
Priprema:
Kora:
1. Jaja penasto ulupati sa šećerom, pa podeliti na dva dela.
2. U jedan deo umešati 2 kašike brašna, a u drugi po kašiku brašna i kakaoa i mlevene orahe.
3. U podmazan pleh izlivati naizmenično u trakama prvo žutu, pa braon smesu.
4. Peći u rerni zagrejanoj na 180ºC oko 10 minuta.
5. Gotovu koru urolati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Maline izmiksati i skuvati ih sa šećerom, mešajući dok se ne zgusne.
2. Ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Nafilovati koru i uviti u rolat.
2. Ostaviti da se ohladi, pa iseći na šnite.
Recept Dragane Mitrović iz Kragujevca.
Arhiva: Pošalji recept