Priprema:
Piškota:
1. Ulupati belanca sa 6 kašika šećera. Potom dodavati žumanca, jedno po jedno, a na kraju umešati brašno.
2. Smesu sipati u nauljenu tepsiju i peći na 180 °C oko 20 minuta.
3. Gotovu piškotu premazati džemom od kajsija i uviti u rolat.
Za fil:
1. U odgovarajućem sudu pomešati želatin sa malo vode.
2. Posebnu skuvati 2,5 dl vode pa ukuvati razmućen želatin i mešati dok se ne otopi. Skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
3. Šlag ulupati pa ga pomešati sa ohlađenim želatinom, a potom dodati i kupine.
Finalni postupak:
1. Pripremljeni rolat iseći na debljinu prsta i obložiti okruglu dublju veću posudu.
2. Fil uliti preko rolata pa staviti u frižider ili zamrzivač, te ostaviti da se dobro stegne i ohladi.
3. Ohlađenu šarlotu i izvrnuti na tanjir za služenje.