Sastojci:
– 20 listova zelja
– 1 glavica crnog luka
– 400 g mlevene junetine
– 150 g šampinjona
– 2 čena belog luka
– 70 g sitne testenine u obliku pirinča
– 2 dl soka od paradajza
– 2 dl pavlake
– mešavina začina, ulje
za preliv
– 3 dl soka od paradajza
– 3 dl juneće supe
Priprema:
1. Iseći zadebljanja sa listova zelja, a potom ih preliti ključalom vodom i ostaviti da se popare.
2. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na listove, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dok meso napola ne omekša.
4. Zatim dodati testeninu u obliku pirinča i šampinjone, sipati sok od paradajza i začiniti po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju, a
suvišne tečnost ne uvri.
5. Omekšale listove zelja ocediti pa na svaki staviti kašiku pripremljenog fila i zamotati u sarmu.
6. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju poslagati sarmice. Preliti ih mešavinom soka od paradajza i juneće supe. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C 40 min.
7. Gotove sarmice poslužiti uz pavlaku.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net