Sastojci:
– 1 veća glavica kiselog kupusa
– 1 svinjska butkica
– 400 g mlevene junetine
– 2 glavice crnog luka
– 120 g tarane, ulje
– 3 dl soka od paradajza
– 2 dl juneće supe
– 2 kašike mlevene paprike
– 2 čena belog luka
– 100 g putera, biber
– mešavina začina
Priprema:
1. Butkicu obariti a potom je procediti od suvišne tečnosti. Tečnost u kojoj se kuvalo meso sačuvati.
2. Meso butkice odvojiti od kostiju i kožure te samleti na mašini za mlevenje.
3. Crni i beli luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Potom dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti da promeni boju. Zatim dodati samlevenu butkicu i taranu te nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok tarana ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati kašiku mlevene paprike, začine po ukusu i promešati.
4. Listove kupusa odvojiti od glavice i oprati. Iseći zadebljanja na sredini te na svaki list kupusa staviti malo fila i zaviti u sarmu.
5. Lonac nauljiti i u njega poslagati oblikovane sarme. Preliti ih supom od butkice. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok kupus ne omekša.
6. Kuvanu sarmu poslagati u vatrostalnu činiju. Preliti je mešavinom soka od paradajza, preostale mlevene paprike i malo supe od butkica. Odgore rasporediti listove putera i peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C da porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net