Priprema:
1. Šargarepe i celer očistiti te izrendati na krupno rende, list celera sitno iseckati, šampinjone i praziluk iseći na kockice, a pirinač obariti u slanoj vodi. Zelenu salatu oprati, izdvojiti krupnije listove i popariti ih u ključaloj vodi.
2. Na malo ulja propržiti šargarepu i celer, dodati praziluk, šampinjone i meso, pa dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. U omekšalo povrće i meso dodati obaren pirinač, mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
4. Pripremljenim filom puniti listove zelene salate, zaviti ih u sarme i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Poslagane sarme preliti sosom od celera i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče.
Sos od celera:
1. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno, kratko propržiti, a zatim sipati mleko mešajući sve vreme.
2. U sos dodati koren i list celera, začiniti po ukusu te kuvati još 5 minuta mešajući sve vreme.