Sastojci:
– 2 veće glavice zelene salate
– 500 g mlevene junetine
– 2 šargarepe
– 300 g šampinjona
– 1/2 celera
– 100 g pirinča
– 1 praziluk
– 3 dl juneće supe
– 4 kašike ulja
– 1 kašičica slatke mlevene paprike
– so, biber
za sos od celera
– 100 g putera
– 2 kašike brašna
– 3 dl mleka
– 1 koren celera
– 1 veza lista celera
– so
ISPROBAJTE I…
Priprema
1. Šargarepe i celer očistiti te izrendati na krupno rende, list celera sitno iseckati, šampinjone i praziluk iseći na kockice, a pirinač obariti u slanoj vodi. Zelenu salatu oprati, izdvojiti krupnije listove i popariti ih u ključaloj vodi.
2. Na malo ulja propržiti šargarepu i celer, dodati praziluk, šampinjone i meso, pa dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. U omekšalo povrće i meso dodati obaren pirinač, mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
4. Pripremljenim filom puniti listove zelene salate, zaviti ih u sarme i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Poslagane sarme preliti sosom od celera i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče.
Sos od celera:
1. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno, kratko propržiti, a zatim sipati mleko mešajući sve vreme.
2. U sos dodati koren i list celera, začiniti po ukusu te kuvati još 5 minuta mešajući sve vreme.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net