Nije vruća ringla jedina opasnost koja vam preti u kuhinji. Ove stvari nemojte nikada da radite.
Ne probajte jelo koje se krčka – čak ni duvanje u kašiku ne može da pomogne. Sipajte malo na tacnu, sačekajte koji sekunda i onda probajte.
Ne pokušavajte da uhvatite nož koji pada. U toj situaciji samo se pomerite korak nazad.
Ne držite glavu blizu rerne kada je otvarate da proverite da li je jelo gotovo – vrela para može da vas opeče po licu.
Kuvanje u seksi rublju je lepo za oko i provokativno, ali rizikujete da se opečete ako nešto pržite. Šta mislite o kecelji? Uvežite je preko golog tela i priredite iznenađenje kada se okrenete…
Znate da ne smete vruću posudu da stavite na stakleni sto, ali ne smete ni mlaku – ako je staklo napuklo i niska temperatura je dovoljna da prsne.
Ne koristite vlažne rukavice ili krpe za rernu, ili da prenesete vruć lonac – mogu da vam iskliznu iz ruku.
Nemojte sipati vruću tečnost u staklenu posudu ili čašu, osim ako se ne radi o staklu koje je predviđeno za visoke
temperature.
Tup nož je opasniji od oštrog. Dok se mučite da nešto isečete prsti lako mogu da se nađu na putu tupog noža. Sa oštrim je dovoljan jedan potez.
Ako se zapali jelo u rerni, ne otvarajte je jer – tako biti još gore. Iisključite šporet iz struje i sačekajte da se vatra sama ugasi.
Nikada ne sipajte vodu u vruće ulje. Rizikujete da se ispečete, najčešće to bude oko.