Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
Za preliv:
4 jajeta
120 g šećera
120 g griza
120 ml ulja
250 ml jogurta
1 vanil-šećer
1 prašak za pecivo
Za fil:
750 g švapskog sira
500 g crnog i belog grožđa
75 g šećera
2 vanil-šećera
1 jaje
malo rendane limunove kore
Priprema:
Preliv:
1. Penasto umutite jaja postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Dodajte ulje, jogurt i griz pomešan s praškom za pecivo, pa sve dobro sjedinite.
Fil:
1. U dubljoj posudi pomešajte sir, šećer, vanil-šećer, jaje i rendanu koru limuna.
2. Grožđe operite, pa krupnija zrna prepolovite i očistite od semenki.
Finalni postupak:
1. Uzmite jednu koru i poprskajte je s malo ulja.
2. Preko nje stavite drugu koru pa premažite prelivom.
3. Zatim stavite treću koru i ponovo premažite prelivom.
4. Odozgo stavite četvrtu koru, rasporedite fil od sira i pospite grožđem.
5. Lagano umotajte u rolat i stavite u podmazan pleh. Napravite još 4 takva rolata pa ih premažite preostalim prelivom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net