Sastojci:
Testo
250 g mekog sira
250 g margarina
350 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
Fil
500 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
so, biber
3 jajeta
2 kašike peršuna
1 kašika brašna
ulje
Priprema:
1. U posudu za mešanje sipati brašno pomešano sa praškom za pecivo, omekšao margarin i sir, posoliti i zamesiti testo. Zatim ga zaviti u foliju i ostaviti u frižideru da odstoji 30 min.
2. Crni luk sitno iseckati pa propržiti na malo ulja, dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti te dinstati dok meso ne omekša.
3. Kada je meso skoro gotovo, dodati kašiku brašna, 2 jajeta i peršun.
4. Testo podeliti na dva dela i razviti tanke kore.
5. Premazati kore filom te ih uviti u rolat.
6. Rolat premazati razmućenim jajetom i peći na 200°C 30 min.