Sastojci:
– 500 g tankih kora za pitu
– 500 g švapskog sira
– 4 jajeta
– 3 dl kisele pavlake
– 2 srednje tikvice
– 1 dl slatke pavlake
– 100 g putera
– 1 prašak za pecivo
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Tikvice oguliti, izrendati na krupno rende, posoliti i ostaviti da se ocede.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, jaja, 2 dl kisele pavlake, prašak za pecivo i tikvice, dobro izmešati i začiniti po ukusu.
3. Dve kore poprskati uljem, složiti ih jednu na drugu, premazati slojem pripremljenog fila i urolovati. Isti postupak ponoviti sa ostatkom kora i fila, te ih rolovane poslagati u podmazanu tepsiju.
4. Posebno umutiti ostatak kisele pavlake sa slatkom pavlakom, pa premazati pripremljene savijače, prekriti ih listovima putera i staviti u zagrejanu rernu da se peku.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net