Sastojci:
600 g mekog brašna (tip 400)
200 ml vode
50 g masti
200 g sitnog sira
1 jaje
200 g mladog sira
so
ulje
ISPROBAJTE I… Savijaču od kupusa
Priprema:
Testo
1. U dubljoj posudi zamesiti testo od brašna, mlake vode i malo soli. Ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju i dok ne postane glatko. Oblikovati ga u jufku i ostaviti da se odmara 15 do 20 minuta.
2. Potom ga razvući oklagijom, premazati umućenom mašću i ostaviti da odstoji 5 minuta.
3. Testo rukama blago razvući prema uputstvu sa slike, te staviti na sto koji je prethodno prekriven pamučnim stolnjakom i posut brašnom.
4. Rukama pažljivo razvlačiti krajeve testa sa svih strana vodeći računa da se ne pocepa.
Fil
1. Sjediniti izmrvljeni mladi i švapski sir, jaje i malo soli po ukusu.
Finalni postupak
1. Na razvučeno testo naneti pripremljeni fil i pomoću stolnjaka saviti u rolnu.
2. Tepsiju premazati sa malo masti i složiti filovanu koru.
3. Premazati je uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net