Sastojci:
Za koru:
18 belanaca
450 g šećera
3 kašike sirćeta
Za preliv:
300 g čokolade za kuvanje
125 g margarina
2 jajeta
Za fil I:
18 žumanaca
5 kašika brašna
2 dl mleka
15 kašika šećera
3 vanil-šećera
375 g margarina
Za fil II:
4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 150 g šećera
uz neprestano mućenje.
2. Zatim dodati kašiku sirćeta i mutiti još nekoliko minuta.
3. U kalup za tortu obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 140 °C dok se ne osuši. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Preliv:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Čokoladu sjediniti sa margarinom i otopiti na pari.
3. Postepeno dodavati umućena žumanca, a na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Pripremljen preliv ravnomerno razliti preko osušenih kora.
Fil I:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, mleko, šećer, vanil-šećer i brašno.
2. Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Fil II:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Finalni postupak:
1. Na prvu prelivenu koru naneti jednu trećinu fila I i ravnomerno ga rasporediti. Preko njega premazati jednu trećinu šlaga od slatke pavlake.
2. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom. Preostalim filom premazati celu tortu i odozgo naneti šlag od slatke pavlake i dekorisati po želji.