Sastojci:
500 g svinjskog mesa (od buta)
½ struka praziluka
1 veća šargarepa
1 veći krompir
1 veća crvena paprika
1 patlidžan
800 ml povrtnog bujona
1 list lovora
so, biber
suvi začin
peršunov list
Priprema:
1. Praziluk sitno iseckati. Šargarepu očistiti i iseći na krupnije komade. Krompir oguliti i iseći na manje kockice. Papriku očistiti od semena, oprati i iseći na manje kocke. Patlidžan oljuštiti i iseći na kolutove debljine oko 2 cm, pa malo posoliti i ostaviti sa strane. Zatim, papirnim ubrusom obrisati višak tečnosti, koju je povrće ispustilo tokom stajanja. Meso oprati, ukloniti višak vode i iseći na kockice približno iste veličine.
2. Sitno iseckan praziluk propržiti na malo ulja, koliko da omekša. Dodati meso i pržiti dok ne porumeni sa svih strana.
3. Zatim, dodati šargarepu i krompir, papriku, patlidžan i začine, pa kratko prodinstati.
4. Nastaviti kuvanje, na laganoj vatri, uz redovno mešanje i dolivanje tople vode po potrebi (povrće ne treba da bude raskuvano i ogrezlo u tečnosti).
5. Poslužiti toplo, posuto sitno seckanim peršunom.