Sastojci:
8 palačinki
250 g praške šunke
200 g mariniranih šampinjona
250 g kačkavalja
250 g kečapa
2 jajeta
1 dl pavlake
3 dl mleka
2 kašike ulja
origano, so
Priprema:
1. Prašku šunku iseći na kockice, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Kečap sjediniti sa malo origana i izmešati.
3. Okruglu tepsiju odgovarajuće veličine nauljiti i dno prekriti palačinkom. Premazati sa malo kečapa, posuti sa malo praške šunke, kačkavalja i mariniranih šampinjona i preklopiti drugom palačinkom.
4. Postupak ponavljati dok se ne potroši pripremljen materijal. Završiti palačinkom, a potom pripremljenu picu unakrsno iseći.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko sa malo soli i preliti preko poslednje palačinke. Potom protresti tepsiju kako bi se smesa ravnomerno rasporedila.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.