Sastojci:
– 2 manje dinje
– 4 kugle sladoleda od jagoda
– 2 breskve nektarine
– 2 kajsije
– 1 kriška lubenice
– 1 kruška
– 1 jabuka
– 0,5 dl vermuta
– 3 kašike žutog šećera
– 1/2 limuna
– 3 dl slatke pavlake
Priprema:
1. Dinje poprečno preseći napola pomoću noža za dekorisanje ili običnog noža prema uputstvu sa slike.
2. Potom okruglim nastavkom noža za dekoraciju ili običnom kašičicom izdubiti meso dinje i lubenice.
3. Kajsije, breskve i krušku očistiti od koštica i iseći na kocke. Jabuku iseći na tanke kriške.
4. U činiji sjediniti izdubljenu pulpu dinje i lubenice, kajsije, breskve i krušku. Posebno sjediniti sok od limuna, vermut i žuti šećer te preliti preko voća i lagano promešati.
5. Izdubljene polovine dinja napuniti pripremljenim voćem. Odgore staviti kugle sladoleda, a nakon toga pomoću poslastičarskog džaka dekorisati šlagom od slatke pavlake i ukrastiti kriškama jabuke.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net