Sastojci:
160 g tunjevine iz konzerve
1 veći paradajz
120 g svežeg spanaća
2 kuvana jajeta
malo kuvane boranije
½ glavice crvenog luka
½ žute paprike
15-ak crnih maslina
so, biber
maslinovo ulje
peršunov list
1 čen belog luka
ISPROBAJTE I… Mediteransku salatu
Priprema:
1. Paradajz iseći na osmine. Spanać oprati i ostaviti da se ocedi.
2. Crni luk očistiti i tanko iseći. Papriku iseći na tračice.
3. Tunjevinu dobro ocediti od viška ulja. Jaja iseći na četvrtine.
4. Beli luk i peršun sitno iseckati pa pomešati sa maslinovim uljem i začiniti prema ukusu.
5. Pripremljene sastojke složiti na tanjir i dekorisati uz dodatak maslina i servirati uz preliv.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net