Vupi Goldberg
“Big Bad Ass” goveđa rebra – i naziv ide uz karakter glumice!
A tajna je u marinadi, pogledajte recept.
Sastojci:
– 18 goveđih rebara
za marinadu
– 2 šolje omiljenog sosa od paradajza
– 1/2 šolje Worcestershire sosa (mešavina belog luka u prahu, đumbira, soli, bibera, senfa i soja sosa)
– 1/3 šolje svežeg soka od limuna
– 1/4 šolje senfa
– 2 kašike soka od pomorandže (ceđene)
– 2 kašike iseckanog belog luka
– 1 kašika smeđeg šećera
– 1 kašičica majčine dušice
– 1/2 kašičice soli
– 1 kašika bibera
Priprema
Rebra ubacite u lonac s hladnom vodom i kuvati dok ne provri, smanjiti i nastaviti s kuvanjem na srednjoj vatri oko 45 minuta.
Dok se rebra su kuvaju, sve sastojke marinade izmešati u velikoj posudi i prokuvati 15 minuta uz povremeno mešanje.
Zagrejati rernu na 170 stepeni.
Rebra rasporediti u pleh obložen folijom i preliti marinadom. Pokriti meso folijom i peći još 30 do 40 minuta, dok ne omekša.
Servirati sa puno salate!