Start Zanimljivosti Saznajte šta slavne dame vole da jedu i kako pripremaju hranu!

Saznajte šta slavne dame vole da jedu i kako pripremaju hranu!

Bijonse

Foto: Guliver/Getty
Foto: Guliver/Getty

Iako uvek naglašava da maminu kuhinju ništa ne može da nadmaši, Bijonse priznaje da joj je pica velika slabost. Ali ne bilo koja, već Veganska.

Sastojci:
za testo
– 3/4 šolje integralnog brašna
– 1/2 šolje heljdinog brašna
– 1/3 šolje vode
– 1 kašičica maslinovog ulja
– pola kašičice morske soli
za preliv
– 2 srednje zrela paradajza
– pola avokada
– 2 listićima bosiljka, iseckanog
– biber
za vegan sir
– 1/2 šolje sirovog indijskog oraha
– 1 šolja vode
– 1 kašika brašna
– 1 kašičica soka od limuna
– 1 kašičica jabukovog sirćeta
– pola kašičice morske soli

Priprema
Sir:
Sve sastojke mešati dok se ne dobije kremata masa.
Na pari kuvati sir uz često mešanje. Kada se zgusne (izgleda kao topljeni sir), ukloniti s pare i ostaviti da se ohladi.
Zagrejti rernu na 170 stepeni, a u posudi umesiti sastojke za testo (dodati malo vode ukoliko vam se čini tvrdo). Testo razvući na pleh u željeni oblik i kratko zapeći u rerni.
Paradajz iseći na tanke kolutove, poređati po testu dok je još toplo, posuti sitno seckanim avokadom, sirom i bosiljkom. Peći još 15-20 minuta dok ne bude hrskavo.