Start Odabrani recepti Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Palačinke
3 jajeta
200 ml mleka
100 ml kisele vode
300 g brašna
4 kašike ulja
Punjenje
200 g mladog sira
sveža mirođija
dimljeni losos

Priprema:

1. U činiji penasto umutiti jaja. Dodati mleko i kiselu vodu pa nastaviti s mućenjem.
2. Zatim dodati ulje, pa postepeno dodajući brašno umutiti smesu bez grudvica. Po potrebi dodati još vode.
3. Ispeći palačinke na uobičajen način, te ih ređati na tanjir.
4. Svaku premazati mladim sirom, posuti sitno seckanom mirođijom, staviti tračicu lososa pa preklopiti sa obe strane i uviti tako da se dobije oblik jastučeta.
5. Pripremljene palačinke poređati na tanjir za posluživanje i dekorisati prema ukusu.