Start Glavna jela Segedinski rezanci

Segedinski rezanci

rezanci
Priprema:
1. Umutiti jaja sa vodom, posoliti i postepeno dodavati brašno tako da se dobije čvrsto testo. Prekriti ga krpom i ostaviti da odmara 60 min.
2. Na brašnom posutoj površini razviti testo na debljinu 5 mm, izrezati na veće komade i provući kroz mašinu za rezance. Zatim smanjiti otvor na mašini pa ponovo provući testo i iseći na komade dužine 7 cm te rezati na mašini u delu za rezance.
3. Meso iseći na manje kocke, uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju uz neprestano mešanje.
4. Pred kraj posuti mešavinom začina i biberom.
5. U medjuvremenu skuvati testo u slanoj vodi, ocediti i oprati toplom vodom.
6. Kada meso bude gotovo, dodati senf i dobro promešati. Na kraju dosuti rezance, posuti izrendanim sirom i dobro promešati.

Recept Eržebet Tot iz Temerina
Recept Eržebet Tot iz Temerina