Start Predjela Sendvič sa prženom piletinom i kupusom

Sendvič sa prženom piletinom i kupusom

Foto: Ukusno i zdravo
Foto: Ukusno i zdravo

Sastojci:
90 ml jogurta
50 g prezli
1 pileće grudi od 180 g, isečene poprečno napola
ekstradevičansko maslinovo ulje
2 kašičice jabukovog sirćeta
1 kašičica čistog javorovog sirupa ili 1/2 kašičice meda
180 g iseckanog kupusa (zelenog ili crvenog)
2 kašike suvih brusnica bez šećera
2 integralna hlepčića (zemičke)

Priprema:
1. Piletinu sa obe strane prvo umačite u jogurt (ostavite 2–3 kašike sa strane), a zatim u prezle.
2. Nauljite teflonski tiganj i zagrejte ga na srednjejakoj vatri, pa pržite meso oko 7 minuta, okrenite ga samo jedanput, sve dok ne porumeni i ne bude sasvim pečeno.
3. U međuvremenu, u jednoj činiji sjedinite sirće, javorov sirup (ili med) i preostali jogurt. Dodajte kupus i brusnice, pa sve dobro izmešajte.
4. Podelite piletinu i salatu na dva dela i nafilujte sendviče.