Sastojci:
½ kg junetine (but)
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 krompira
150 g brokolija
mirođija ili peršun
ulje
so, biber
1 l bujona
Priprema:
1. Meso očistiti od žilica i iseći na kockice približno iste veličine.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice. Šargarepu iseći na kolutove a krompir na krupnije kockice.
3. Brokoli iseckati na manje komade.
4. U šerpi ugrejati ulje pa dodati meso i propržiti par minuta da porumeni sa svih strana.
5. Dodati crni luk i šargarepu, promešati, poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi 10-ak minuta.
6. Zatim, dodati krompir i zaliti bujonom pa nastaviti dinstanje dok meso ne bude kuvano.
7. Pred kraj kuvanja dodati brokoli, začiniti prema ukusu i ostaviti da se krčka još 5-6 minuta.
8. Posuti seckanom mirođijom ili peršunom i poslužiti.