Start Deserti / Torte i kolači Sezona je sve bliže: 7 razloga da trešnje jedete što više

Sezona je sve bliže: 7 razloga da trešnje jedete što više

Sezona trešanja je pred nama, a one, osim što su ukusne i što će vas osvežiti, mogu biti vaš najbolji saveznik u borbi protiv raznih bolesti i tegoba. Po mišljenju brojnih stručnjaka trešnje su “prirodni lek sa drveta”, a u nastavku pročitajte zdravstvene razloge da njihovu sezonu nikako ne propustite i da ih jedete što više.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

1. Čuvaju srce

Ovi crveni plodovi koji su mnogima omiljena letnja poslastica, bogat su izvor cinka, gvožđa, kalijuma, mangana i bakra. Kalijum blagotvorno deluje na zdravlje srca i važna je komponenta ćelija i telesnih tečnosti koje regulišu rad srca i krvni pritisak.

Još razloga da redovno jedete trešnje pročitajte OVDE