Priprema:
Kora:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom,
a potom dodati prethodno otopljenu i ohlađenu čokoladu i mlevene lešnike.
2. U posebnoj posudi umutiti belanca u čvrst šam, pa ga lagano varjačom umešati u prethodnu smesu.
3. Koru uliti u veću tepsiju obloženu pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
4. Gotovu koru ostaviti da se ohladi i iseći je vertikalno na tri jednake trake.
Fil:
1. Dobro umutiti jaja sa šećerom i skuvati ih na pari neprekidno mešajući.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i kuvati dok se smesa ne ujednači.
3. Omekšali margarin penasto ulupati i sastaviti ga sa ohlađenim kremom.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil.
2. Celu tortu premazati filom i posuti seckanim lešnicima.