Sastojci:
200 g mlevenog keksa
100 g čokolade
150 g mlevenih pečenih lešnika
4 kašike šećera u prahu
1 kašika ruma
50 g margarina
100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
150 g mlevenog keksa
Ostalo:
100 g celih pečenih lešnika
papirne korpice
ISPROBAJTE I… Ledene bombice
Priprema:
1. U odgovarajućem sudu pomešati mleveni keks, mlevene lešnike, šećer u prahu i rendanu čokoladu. Margarin ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša, pa ga dodati keksu. Sipati kašiku ruma i slatku pavlaku, te sve sastojke lepo sjediniti da se dobije kompaktna smesa.
2. Iz dobijene smese vaditi kuglice veličine oraha, istanjiti ih na dlanu, pa u sredinu stavljati po jedan ceo lešnik i oblikovati bombice.
3. Formirane bombice uvaljati u mleveni keks i ređati ih u papirne korpice. Ostaviti ih da se prosuše i stegnu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net