Sastojci:
8 telećih šnicli (960 g)
400 g kačkavalja
4 lista dimljene šunke
2 supene kašike senfa
300 ml ulja
3 jajeta
150 g brašna
4 veća krompira
100 g kečapa
suvi začin, biber
Priprema:
1. Teleće šnicle izlupati tučkom za meso, kačkavalj iseći na listove, a krompir oguliti i iseći na štapiće.
2. Istanjene šnicle začiniti po ukusu i premazati ih senfom. Na šniclu složiti list sira, komad šunke, pa opet sir i na kraju sve preklopiti drugom šniclom. Ivice punjenih šnicli ručno pritisnuti kako bi se slepile.
3. Punjene šnicle uvaljati u brašno, potom u umućena jaja, te pržiti na ugrejanom ulju dok ne porumene.
4. Gotove šnicle izvaditi na tanjir sa papirnim ubrusom da se ocede od viška masnoće.
5. Dekorisati kečapom i poslužiti uz prženi krompir, kao prilog.