Start Trikovi i saveti Sjajna ideja kako iskoristiti stari hleb!

    Sjajna ideja kako iskoristiti stari hleb!

    Foto: Guliver/Thinkstock
    Foto: Guliver/Thinkstock
    • 45 minuta
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    vekna bajatog hleba
    200 g kačkavalja
    2 kašike seckanog peršuna
    1 čen belog luka
    120 ml maslinovog ulja
    krupna so

    Da li biste pripremili ovo jelo?

    Priprema:

    1. Hleb uzdužno raseći do polovine, nikako dublje. Zatim, poprečno raseći hleb tako da se dobiju manje kockice.
    2. Sir sitno izrendati i pomešati sa peršunovim listom i presovanim ili dobro usitnjenim belim lukom.
    3. Na pleh obložen papirom za pečenje položiti veknu pa četkicom bogato premazati ulje između kockica hleba.
    4. Potom, ubaciti kačkavalj sa peršunom i belim lukom.
    5. Začinima po ukusu, pa hleb po površini i sa strane bogato premazati preostalim uljem.
    6. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 25 minuta tj. dok kačkavalj ne počne da se topi i hleb dobije rumenu boju.
    7. Izvaditi iz rerne, sačekati par minuta i poslužiti dok je toplo.