Sastojci:
vekna bajatog hleba
200 g kačkavalja
2 kašike seckanog peršuna
1 čen belog luka
120 ml maslinovog ulja
krupna so
Priprema:
1. Hleb uzdužno raseći do polovine, nikako dublje. Zatim, poprečno raseći hleb tako da se dobiju manje kockice.
2. Sir sitno izrendati i pomešati sa peršunovim listom i presovanim ili dobro usitnjenim belim lukom.
3. Na pleh obložen papirom za pečenje položiti veknu pa četkicom bogato premazati ulje između kockica hleba.
4. Potom, ubaciti kačkavalj sa peršunom i belim lukom.
5. Začinima po ukusu, pa hleb po površini i sa strane bogato premazati preostalim uljem.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 25 minuta tj. dok kačkavalj ne počne da se topi i hleb dobije rumenu boju.
7. Izvaditi iz rerne, sačekati par minuta i poslužiti dok je toplo.