Pržene leblebije postale su hit u svetu, a možete ih spremiti bukvalno za pet minuta. Ukoliko ne preterate, ovo može biti sjajna užina koja će vas dugo držati sitim, a možete je, naravno kombinovati i sa malo humusa.
Sastojci:
– 1 konzerva (450 g) leblebija
– uja
– 1/3 kašičice belog luka u prahu
– 1/8 kašičice kumina
– 1/3 kašičice začinske (ljute) paprike
– 1/3 kašičice origana
– 1/4 kašičice crnog luka u prahu
– 1/4 kašičice đumbira
– so
– biber
Priprema:
Jednostavno ocedite leblebije od viška vode, prosuštite čistom kuhinjskom krpom i pržite u ulju na srednjoj temperaturi. Pržite ih sve dok ne popucaju, oko dva do tri minuta. Izavite, stavite mna ubrus kako bi se ocedile od viška masnoće. Pomešajte sve začine u jednoj posudi, potom začinite pržene leblebije, promešajte i služite.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net