Sastojci:
500 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica šećera
125 g putera
150 g kačkavalja
150 g šunke
2 jajeta
180 ml kisele pavlake
so, biber
Dekoracija
mladi luk
Priprema:
1. Sjediniti brašno i ostale suve sastojke, pa dobro promešati. Dodati blago umućena jaja, kiselu pavlaku, rastopljen i rashlađen puter, sitno seckanu šunku, rendani kačkavalj pa umesiti testo pogodno za rad. Umešeno testo prekriti pamučnom krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi da odmori oko pola sata.
2. Nakon toga, testo podeliti na dva dela i formirati jufke.
3. Svaku jufkicu rastanjiti oklagijom na debljinu oko 0,5 cm i zrakasto iseći na osam delova.
4. Dobijeno testo tj. trouglove preneti na pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne dobije zlatnobraon boju tj. oko dvadesetpet minuta.