Start Glavna jela Meso Skratite vreme u kuhinji: 3 recepta za dobra jela “na brzinu”

Skratite vreme u kuhinji: 3 recepta za dobra jela “na brzinu”

Foto: Freedigitalphotos.net
Foto: Freedigitalphotos.net

Šnicle, kremenadla, svinjski vrat, piletina – u rerni

Sastojci:
– bilo koje meso, prethodno usoljeno ili posuto suvim začinom,
– malo masnoće,
– veza peršuna,
– desetak čenova belog luka,
– dve kašike brašna,
– kašičica aleve paprike,
– biber

Priprema:
Meso poređati u tepsiji ili đuveču koji su prethono podmazani, naliti vodom da ogrezne, pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, zavisno od vrste, pola sata ili duže. Uz pomoć viljuške proverite da li je već izdinstano, pa ako je još tvrdo doliti malo vode. Kada je izdinstano jedno 70 odsto, izvadite iz rerne, pospite ceskanim peršunom i belim lukom, pa preliti preko toga brašnom i alevom razmućenim u šolji vode(ovaj korak nije neophodan, ko ne voli). Vratiti u rernu da se dopeče. Služiti uz sezonsku salatu, uz kiselu pavlaku ili kiselo mleko.

Izvor: Maminsvet.net