Sastojci:
– 600g skuše
– 200g praziluka
– 100g maslina Dijamant
– 300g paradajz pelata
– 2 kašike Dijamant ulja
– 2 kašike seckanog peršuna
– 400g barenog pirinča
– so, Dijamant ulje, biber
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Skuše posoliti i staviti u podmazanu, vatrostalnu činiju da se peku 20 minuta na 200 stepeni. Praziluk i masline iseći na kolutove, zatim praziluk propržiti u nauljenom tiganju, dodati masline i paradajz te posoliti i pobiberiti. Sos kuvati 5 minuta i preliti skuše. Vratiti ih u rernu i peći još 15 minuta, a zatim servirati sa barenim pirinčom i seckanim peršunom.
Recept Gordane Živković iz Bele Palanke
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net