Sastojci:
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kokosa
2 dl mleka
Za fil:
5 žumanaca
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike gustina
500 ml mleka
200 g margarina
1 vanil-šećer
2 šlaga (za dekoraciju)
Priprema:
Kora:
1. Umutite belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.
2. Dodajte brašno i kokos te polako sjedinite varjačom.
3. Sipajte u četvrtast kalup obložen pek-papirom i pecite na 180°C oko 20 minuta.
4. Vruću koru prelijte hladnim mlekom.
Fil:
1. Penasto umutite žumanca postepeno dodajući šećer.
2. Dodajte brašno, gustin i 100 ml mleka pa promešajte varjačom.
3. Preostalo mleko zagrejte, te dodajte prethodnu smesu i mešajte dok se ne zgusne.
4. Kada se ohladi, sjedinite s margarinom umućenim s vanil-šećerom.
Finalni postupak:
1. Preko ohlađene kore rasporedite fil, pa premažite i sa strane.
2. Umutite šlag prema uputstvu s kesice i ukrasite kolač.
Savet: Kolač dobro rashladite pre služenja pa isecite na kocke